INAS-FID Futsal EB

2008. november 1.

A világbajnok is kipipálva

foto

Az értelmi fogyatékosok válogatottja a negyedik napon a világbajnok Portugália ellen győzött Kiskunfélegyházán az 1. Európa Bajnokságon.

Magyarország-Portugália 10-5 (3-3) 
Gólszerzőink: Blastyák 5, Zágoni 4, Berkes

Lacza Albert, Csincsák Zoltán a negyedik játéknap így tekintettek előre:

Portugáliával játsszuk a mai mérkőzésünket. Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz lesz a világbajnok ellen ezt a mérkőzést megnyerni. Sokat kell futnunk és rengeteget kell passzolnunk és természetesen a szívünknek is a helyén kell lenni, hogy a 3 pontot meg tudjuk szerezni.

A mérkőzés igazolta az edzők reményeit. A világbajnok portugálok ellen remek játékkal rukkolt elő a magyar válogatott. Az első félidőben még 3-3 volt az állás, míg a második játékrészben sikerült az ellenfél fölé kerekedni, s végül 10-5-re nyertünk. A magyarok góljain Blastyák Sándor(5), Zágoni Róbert(4) és Berkes Gábor osztozott.

Örömmel teli nyilatkozat a mérkőzés után Lacza Albert, szövetségi kapitánytól: 

Nagyon-nagyon boldog vagyok, először is, hogy meg tudtuk verni hazai pályán a világbajnokot. Óriási lelkesedéssel és hatalmas szívvel játszottunk. Sokat futottunk, jól passzoltunk. Ennek a 150-200 nézőnek, aki kilátogatott; ilyen örömet tudtunk szerezni. Büszke vagyok a srácokra, óriási dolog volt ma edzőjüknek lenni és még egyszer szeretném megköszönni a szurkolóknak a bíztatást.

A magyar csapat teljesítménye 100 százalékos, azonban a zöld asztalnál változhat a helyzet. A franciák megóvták a mieink ellen 5-4-re elveszített mérkőzésüket. Szerintük a tornára csak tizenkét játékos nevezhető, a magyarok pedig tizennégy játékossal neveztek. A versenybíróság első fokon a franciáknak adott igazat, ám a magyar vezetők szerint a FIFA szabályzata tizennégy játékos nevezését engedélyezi. Magyarország fellebbez az elsőfokú döntés ellen.

INAS-FID Futsal Eb, Kiskunfélegyháza, 4. forduló
Magyarország-Portugália 10-5 (3-3) 
Gólszerzőink: Blastyák 5, Zágoni 4, Berkes

További eredmények
Franciaország-Olaszország 10-3
Lengyelország-Csehország 20-0

Tabella:
1. Lengyelország 12 pont (53-15)
2. MAGYARORSZÁG 12 (31-12)
3. Franciaország 9 (27-17)
4. Portugália 6 (39-24)

Ezúton is szeretnénk gratulálni a magyar gárdának és további sok sikert kívánunk!

 

Képek az eseményről »