Azeri bronzérem a Futsal Final Fourban!

2010. április 26. - A négyes döntő résztvevői: SL Benfica (házigazda), az olasz Luparense, az azeri Araz Naxçivan, és a címvédő, háromszoros kupagyőztes Interviú Madrid.

Araz Naxçivan - Luparense Calcio C/5 5-4 (1-2, 2-2, büntetőkkel)
Lisszabon, Portugália
Vezette: Kovács Gábor, Oleg Ivanov (ukrán), Karel Hynch.

Araz Naxçivan: Andrey Tveryankin - Thiago, Biro Jade, Felipe, Vitaliy Borisov. Cserék: Marat Salyanski, Roman Sultanov, Konstantin Dushkevich, Rajab Farajzade, Rizvan Farzaliyev, Aleksei Petrov. Edző: José Alesio Da Silva.
Gólszerző: Borisov, Thiago.
Sárga lap: Dushkevich.

Luparense Calco C/5: Miguel Weber - Vasconcelos, Rogerio De Oliveira, Vampeta, Nuno. Cserék: Davide Putano, Poncio Danieli, Marcelo Barro, Munoz Calvo, Humberto Honorio, Cleyton Baptistella, Carlos Chilavert Gennaro. Edző: Tomas Amoros Rivera Sitos.
Gólszerző: Munoz Calvo, Baptistella.
Sárga lap: Munoz Calvo.

Frank Tamás: Kicsit álmosan kezdődött a 3. helyért való csata, valószínűleg az ok az lehetett, hogy egyik csapat sem jutott a döntőbe. Meglepő módon az azeriek egyből úgy kezdték a mérkőzést, hogy agresszíven letámadták és megpróbáltak már az ellenfél térfelén labdát szerezni. Az olasz csapat ebben maximálisan partner volt és teljesen átadták a területet labdakihozatalaik nem jöttek be. Ennek meg is lett az eredménye, egy ilyen labdaszerzés után vezetett is az azeri csapat. Kijjebb jöttek az olaszok és letámadták az Arazt.

Érdekes volt látni, hogy az olaszok csapat az 1-1-2-es letámadást alkalmazta (a spanyolok az 1 a 3-at), és ezzel nem is nagyon tudott labdát szerezni. Nyíltabb játékuknak köszönhetően ki tudtak egyenlíteni. Innentől kezdve egy kicsit unalmas mezőnyharc folyt a pályán mondhatni elképzelés nélkül. Aztán a félidő végén a semmiből esett egy olasz gól, ami inkább született azeri  hibából, mint olasz támadásból.

A második félidőben így legalább láttunk egy kis futsalt is. Az azerieknek jönni kellett és ők jöttek is. Az olaszok pedig számomra teljesen fásultnak és motiválatlannak tűntek. Tessék-lássék módon ugyan letámadtak, de labdát nem nagyon szereztek.

Az Araz játszott szebben és jobban is és ennek is meglett az eredménye, egy szép támadás végén gyönyörű gólt lőttek.

A pályán folyó erőlködés hűen tükrözte a végeredményt is azt, hogy egyik csapat sem játszott túl jól, így jöhettek a bűntetők és ami az EB-n nem ment az azerieknek most sikerült.

foto

Képek a mérkőzésről »