BENFICA a Futsal Bajnokok Bajnoka

2010. április 26. - A négyes döntő résztvevői: SL Benfica (házigazda), az olasz Luparense, az azeri Araz Naxçivan, és a címvédő, háromszoros kupagyőztes Interviú Madrid.

Az SL Benfica először ülhetett a Bajnokok Ligája trónjára

Interviú Madrid - SL Benfica 2-3 (1-1,2-2)
Lisszabon, Portugália, 9400 néző.
Vezette: Edi Sunjic (horvát), Karel Henych (cseh), Oleg Ivanov (ukrán).
Interviú Madrid: Luis Amado - Torras, Gabriel, Schumacher, Betao. Cserék: Alberto, Marquinho, Neto, Junara, Borja, Ortiz, Daniel. Edző: Jesús Candelas Rodrigo.
Gólszerző: Marquinho, Betao.
Sárga lap: Betao, Torras.

SL Benfica: Bébé - Pedro Costa, Arnaldo, Richardinho, Joel Queiros. Cserék: Zé Carlos, Zé Maria, Goncalo Alves, Davi, Cesar Paulo, Marinho, Rúben Simoes. Edző: Andre Lima. 
Gólszerző: Joel Queiros, Arnaldo, Davi.
Sárga lap: Arnaldo, Cesar Paulo. 


Frank Tamás
: Minden adva volt egy jó futsal mérkőzéshez, 9500 néző, szép csarnok, jó hangulat és ami a legfontosabb két nagyon jó játékosokból felálló csapat.

Az első félidőben, ami a futsalt illeti nem sok mindet lehet említeni, volt egy gyönyörű egyéni akció a spanyol oldalon és egy jól elvégzett szabadrúgás a portugáloknál. Ami ezen kívül történt, azt inkább más küzdősport jellegű rendezvényeken látni.

A második félidőben viszont nagyon sok dolog történt. Mindkét csapatnak igen komoly holtpontjai voltak védekezés terén, amit mind a két esetben a kapusok kompenzáltak. Jó volt látni, ahogy az edző jelére  a játékosok (mindkét oldalon) tudták, hogy most labdatartást kell játszani vagy le kell támadni. Beszélhetnék még a spanyolok 5 a 4-es játékáról vagy a portugálok labdakihozataláról vagy arról, hogy mennyire fontos az, hogy egy kivételes képességű játékos (Ricardinho) hogyan rendeli alá magát a csapatnak úgy, hogy ő is villog, de nem teszem, mert a lényeg nem ez.

Ezek a játékosok olyan képzést kaptak (vagy zsenik), amiről én személy szerint eddig még csak tanultam.

Szinte hibátlan technikai képességek, amik alkalmazkodnak az erőhöz és gyorsasághoz, maximális játékrendszeri ismeretek és ami az egyik legfontosabb a jó mentális képességek.

Innentől kezdve apró dolgok döntenek és ezekben ma jobb volt a Benfica csapata.

foto

Képek a mérkőzésről »