ARAMIS félév értékelés

Eddig minden a tervek szerint alakul

Elnöki értékelő az Aramis S.E. félévéről

2012. január 9. - A 2011-2012-es szezonban egyesületünk minden eddiginél nagyobb fejlődésen ment keresztül, hiszen idén már öt utánpótlás korosztályban és két felnőtt korosztályban is versenyeztetünk csapatokat. A négy budaörsi egyesület (Aramis S.E., Budaörsi SC, Liver FC, BDSE)  együttműködése továbbra is nagyon jónak mondható, hiszen a nagypályás edzések mellett minden korosztálynak heti rendszerességgel futsal edzés is szerepel a programban a komplexebb képzés érdekében.

A jól működő kapcsolatot az is jelzi, hogy egyre több gyerek kapcsolódik be a futsal vérkeringésébe is, ahol nem csak edzéseken, hanem bajnoki mérkőzéseken is fejleszthetik tudásukat a fiatalok.

Legkisebb korosztályunk az U-11-es csapat a Liver FC játékosaira épülve az edzések mellett szerepelnek az országos futsalbajnokságban is. Itt 10 csapat versenyez, minden hónapban egy hétvégén torna rendszerű lebonyolításban küzdenek a végső helyezésekért. Gyerekeink jelenleg a bajnokság felénél a középmezőnyben foglalnak helyet, a rendszeres foglalkozások hatására fejlődésük jól látható, ami az év végére eredményekben is meg fog mutatkozni.

U-13-as csapatunk tagjai már a BSC-ben edződnek nagypályán, a rendszeres futsal edzések mellett ők is az országos futsalbajnokságban szerepelnek. A csoportjukban 9 csapat versenyez, az őszi szezon végén a 4. helyen áll csapatunk, de fejlődésüket látva még jobb eredményben reménykedhetünk náluk is.

U-15-ös korosztályunk szintén a BSC-s nagypályás csapatra épül, itt az NB I-es futsal utánpótlás bajnokságban szerepel a társaság, ahol összesen 17 csapat verseng a bajnoki érmekért. Együttesünk az északi csoport küzdelmeiben mindössze 1 vereséget szenvedve az élen áll. Az alapszakasz után tavasszal majd rájátszással folytatódik a bajnokság, az eddigi eredményeket látva minden esélyünk meg van arra, hogy év végén a legjobbak között végezzen csapatunk.

Talán a legígéretesebb korosztályunk az U-17-es csapat, amely az NB I-es futsalbajnokság nyugati csoportjában, az eddig lejátszott mind a 12 mérkőzését megnyerte, így joggal várhatjuk el ettől a korosztálytól, hogy a rájátszás végén, nyáron a végső győzelemért szálljon harcba, a 15 csapatot felvonultató bajnokságban.

Legidősebb utánpótlás korosztályunk az U-19-esek a nagyon kiegyenlített 15 csapatos NB I-es futsal utánpótlás bajnokságban szerepelnek, a nyugati csoportban jelenleg a 3. helyen állnak és óriási csatákat vívnak a Rába ETO-val valamint a Szombathelyi Haladással a továbbjutást jelentő 1-2. helyért. Meg kell említeni, hogy ebben a csapatban már a legtehetségesebb U-17-es korosztályú játékosok is szerepet kapnak.

Idén indítottunk először csapatot a felnőtt NB II-ben, amely a tavalyi U-19-es együttesből „kiöregedő” budaörsi fiatalokra épül. Ez nagyszerű lehetőség nekik az utánpótlás és az NB I közötti szakadék áthidalására, reméljük a felnőtt bajnokságban szerzett tapasztalatokat hasznosítva hamarosan egyre többen tudnak majd játszani az NB I-es bajnokságban is. A 12 csapatos nyugati csoport küzdelmeiben a nagyon előkelő 4. helyen állunk, figyelembe véve, hogy javarészt felnőtt csapatok indulnak ebben a bajnokságban.
Végül essen szó a felnőtt NB I-es csapatunkról is. Kiváló teljesítménnyel rukkolt ki együttesünk az őszi szezonban, hiszen jelenleg a bajnokság 2. helyén állunk azonos pontszámot gyűjtve mint az éllovas Berettyóújfalu. Bár még nagyon messze van a bajnokság vége minden esélyünk megvan arra, hogy az eredeti célkitűzésünknek megfelelően a bajnokság legjobb négy csapata között végezzen az Aramis S.E. a futsal NB I-es bajnokságban.

Az elnöki teendőim mellett ősszel megválasztottak MLSZ futsal küldöttnek, ahol a csapatok érdekeit képviselem, a minél hatékonyabb működés érdekében.

Első teendőim között a Nemzeti Sporttal való további működés megvalósítása szerepelt. Ez idáig Mezei József egyedül finanszírozta a futsal megjelenését az országos napilapban, januártól a megbeszéléseink szerint havonta más-más egyesület segítségével folytatódik az együttműködés. Eddig már 7 egyesület jelezte, hogy vállalja a havi finanszírozást. Az elkövetkező időszakban céljaim között szerepel, hogy a tradicionális futsal egyesületekkel és a 4+1-es játékba mostanság bekapcsolódó egyesületekkel együtt egy komoly, egységes bázist alakítsunk ki.

Soós Ferenc
Elnök
Aramis S.E.