U19-es nemzetközi torna

A tavalyi barátság kialakulás után újra meghívást kaptunk Szerbiába egy nemzetközi futsal tornára. Szintén június első hétvégéjén rendezték az U19-es tornát Novi Sadban. A tapasztalatok alapján tudtunk magas színvonalú mérkőzésekre érkezünk és vártuk hogyan tudunk szerepelni a szerb, szlovák, horvát, macedón és bosznia-hercegovinai csapatok ellen. A csoportunkban a hazai 'Tvrdjava'  és a szintén számunkra nem ismeretlen 'Kosice'. A szervezés, a vendéglátás és a díjkiosztás a gyönyörű kilátással rendelkező helyszín most is lenyűgöztek.

A hazaiakkal való összecsapással nyitottuk meg a futsal kupát, ahol elég jól fel tudtuk venni már az elején a ritmust. Eléggé kimutatkozott az erőszakos és pörgős játék most is, de nem hagytuk magunkat. A hazai pálya és a több értékesített helyzet miatt ellenfelünk győzött, de szép játékot láthattunk a fiainktól.

A második mérkőzésen a kassaiakkal játszottunk, végig gyors és rámenős iram volt, amely küzdelemben győzni tudtunk. Németh mester által vezetett csapatunk megállíthatatlan volt, hiszen a Kosice vezetett, de a letörhetetlen akaraterő és csapatjáték együttese meghozta a gólokat is, Bence és a sokszor az itthoni bajnokságban is kiemelkedő Máté dupláztak is. Nemhogy csak egyenlíteni tudtunk, de 2 gólos különbséggel győzni is.

Csoport másodikként jutottunk tovább, ami többi meccs eredménye után azt jelentette, hogy a vasárnap reggelt a tavalyi döntős Sokrates gárdájával kezdtük. Készültünk testben és lélekben is a csatára, melyben rendkívüli kitartással játszottunk. Nehezen kezdtük a mérkőzést, mert nem tudtuk a helyzeteinket értékesíteni. Ellenfelünk sem tétovázott, bombázták a kaput, Arni és Roli se unatkoztak. A banja lukai csapat 3:1-es vezetésre tett szert, de a győzni akarásunk megmutatkozott, méghozzá parádés 5 a 4  elleni játékkal egyenlítettünk (kapott gól nélkül). Következtek a büntetők, ahol rajtunk maradhatott a tavalyi átok, mert sajnos az 5-5 büntetőből idén is kimaradt nálunk egy. A szerencsétlenség azt eredményezte, hogy nem kerültünk be a döntőbe.

Büszkék lehetünk, hogy nemzetközi szinten ilyen meccseket játszottunk, az összes ellenfelünket megszorongattuk és több csapattal szimpátiát nyerhettünk el, Magyarországot képviselve.

 

A mérkőzések után ismét minden csapatot megvendégeltek Novi Sad városában, egy gyönyörű panorámával rendelkező fantasztikus étteremben, ahol a szép díjakat is megkapták a jutalmazottak, majd jöhettek a közös fotók, beszélgetések.

Ez az utazás és a torna is nagyon jó hangulatban, újabb tapasztalatokat gyűjtve telt el.
Most is azt tudjuk mondani, hogy reméljük minden korosztálynak lehetősége lesz hasonló színvonalú tornán részt venni és ezúton is még egyszer köszönjük szépen a meghívást és minden jót kívánunk.

Gratulálunk a csapatoknak és bízunk benne jövőre is részt vehetünk a Novi sad-i nemzetközi futsal kupán, ahol most már a döntőben is megmérkőzhetünk. Köszönjük szépen a hazai szervezést is, többek között Mersich Péternek és Soós Ferencnek, továbbá a kinti segítséget Frank Tamásnak és Farsang Jánosnak is.

Csapatunk: Soós Arnold, Réti Roland, Bálint László, Farsang Bence, Sajbán Máté, Sajbán Miklós, Ragadics Krisztián, Milák Tamás, Panda Christopher, Gergely Barnus, Apatini Márk, Müller Kristóf

Vezetőedző: Németh Antal

Tvrdjava – Aramis  5-3, Gólszerzők: Müller Kristóf, Bálint László, Sajbán Máté

Aramis -  Kosice  5-3,  Gólszerzők: Bálint László (2), Farsang Bence, Sajbán Máté (2)

Sokrates – Aramis 3-3 (büntetőkkel: 8:7) Gólszerzők: Apatini Márk, Sajbán Máté, Ragadics Krisztián

foto

Képek a túráról »