Futsal NB I 2011/12

6. forduló - 2011. október 10., hétfő

Győr, Magvassy Sportcsarnok
 
Rába ETO 2-3 (1-1) Colorspectrum Aramis

Játékvezetők: Solymosi András, Kömpf Gyula, Kovács Péter

Rába ETO: Ion - Mincho, Balázs, Harnisch, Dróth
Cserék: Matkovics, Dobre, Jeferson, Lódi, Gyurcsányi, Csopaki, Szeghy
Vezetőedző: Artur Fernando Dos Santos Melo

Aramis: Sikus - Nagy G., Németh P., Kovacsics, Tóth Sz.
Cserék: Sivák, Dávid, Roni, Frank T., Öreglaki, Ködöböcz, Tyukász
Vezetőedző: Frank Tamás

Gólszerzők: Gyurcsányi (19'), Dróth (27') ill. Tóth Sz. (4'), Németh P. (21'), Dávid (40')

Sárga lap: Mincho (14') ill. Frank T. (18'), Nagy G. (38')

Győzelem Győrben 

/Kova két gólpasszal csapatjátékosként/

A tavalyi bajnok és az idei UEFA Futsal Kupában a legjobb 16 közé jutott  - ezúton is gratulálunk a ETO-nak -  Győri ETO gárdájához érkeztünk ma. Egy roppant izgalmas, jó iramú mérkőzésen tudtunk meglepetést szerezni és majdnem 2 év után elvenni a győriektől a veretlenséget, ráadásul számunkra "idegen" pályán. Az egész meccsen tartó nagy küzdelem és akarat az utolsó percben hozta meg a győzelmet, el tudtuk hozni ezt a nagyon fontos 3 pontot.

A két csapathoz méltóan már jó iramban kezdődött a rangadó, amikor is a biztos hazai csapatot egy kontratámadással zavartuk meg, amikor is a rutinos Tóth Szabi már a 4.percben megszerezte a vezetést Kova álompasszával. Ellenfelünk erre még jobban felpörgött, de a csapatösszetartásnak, Sikur Lali védéseinek és szerencsének köszönhetően hosszú perceken át nem kaptunk gólt. A remek meccs hevében rohant az idő, a kontratámadásaink egyre gyakoriabbak voltak, de Balázs Zoli ismét parádézott. Frank Tomi úgy döntött, hogy bevetjük az 5 a 4 elleni játékunkat is, bár rizikósabbak voltak a labdavesztéseink, de többet birtokoltuk a labdát, viszont gólt mi már nem tudtunk szerezni ebben a játékrészben. A 19. percben viszont Gyurcsányi szép találata 1-1-es eredményt hozott a félidőre.

Az öltözőből még alig jöttek ki a csapatok, fél percen belül ismételten Kovacsics passzával Németh Peti jutatta előnyhöz a csapatot, ezzel a rendkívül fontos, legjobbkor rúgott góljával. Nem igazán bírtak egymással a csapatok, de nagyon küzdöttünk és játszottuk a játékunkat -végre nem futva az eredmény után-. A hazaiak most hamarabb egyenlítettek, de ez számunkra még több erőt adott és Frank irányításával és játékával a csapat együttesen küzdött. A győriek is megpróbálkoztak a vészkapus játékkal, most nekik sem sikerült ebből gólt szerezni a sok lehetőség ellenére, azonban az ETO hibáját kihasználva 20másodperccel a meccs lefújása előtt Tóth Szabi labdaszerzése után, Dávid Ricsi juttatta a labdát a kapuba. A csapatösszetartással játszó remek játéknak köszönhetően meg tudtuk nyerni most ezt a mérkőzést, amely több szempontból fontos volt a csapatunknak.
A kiélezett mérkőzések közül most sikerült a győriek ellen egyszer sem hátrányba kerülni és ez lélektanilag is segített a 3 pont elhozatalában.

A nemzetisport.hu utánanézett, hogy az ETO  legutóbb 2009. november 23-án szenvedett vereséget a bajnokság alapszakaszában: legyőzője a Cső-Montage volt - akkor az üllőiek szintén idegenben, szintén 3-2-re diadalmaskodtak. Azóta a győriek 36 győzelem mellett két döntetlent könyveltek el - vereséget egyet sem.

NB II.-es csapatunk is megszerezte első győzelmét!

A rangadó után két hét szünet jön az NB I-es bajnokságban, hiszen a Magyar Válogatott meghívást kapott a  VII. Brazil Grand Prix Futsal tornára ismét így újra Dél-Amerikába utazik, ezúttal Manausba. Frank Tamás által irányított válogatottunkban mindkét csapatból több játékos is szerepelhet ezen a nemzetközi tornán, mindenkinek jó utat és sok sikert kívánunk!

NB I. 7.forduló: 2011.10.31. Aramis  - Rubeola    Budaörs, Budaörsi Városi Sportcsarnok  18.30
NB II. 4.forduló: 2011.10.17. Aramis - BME II.    Budaörs, Budaörsi Városi Sportcsarnok  18.30

foto

Képek a mérkőzésről »