U17-es bronzérem

2012.06.16.

A 2011/12-es futsal bajnokság U17-es korosztályunk a körülmények áldozataként és nem a legjobb formáját mutatva a dobogó  3. helyét szerezte meg.  A Cső-Montage örök riválissal kellett a döntőbe kerülésért játszanunk, ahol hosszabbításra és rengeteg büntetőrúgásra volt szükség.

Az első félidő végén tudtunk vezetést szerezni Ragadics Krisztián góljával. A fordulás után Bognár Bence növelte az előnyünket, de a Cső-Montage most is akaratosan hajtott és kiegyenlített.  Roppant feszült mérkőzés játszottak a fiatalok, Frank Tamás irányításával mindent megtettek a győzelemért, a vége előtt egy perccel Apatini Márk szerzett újra vezetést számunkra, majd a hazai pálya hátrányát élvezve az legutolsó másodpercben kaptunk egy gólt, amivel ismét egyenlített ellenfelünk.

A hosszabbításban sokáig küzdöttek a gól megszerzéséért a fiúk, mondhatni gólvonalról is hagytunk ki helyzetet.  Az utolsó percben történtek a legfontosabb események, amikor a hosszú sérüléséből visszatérő Molnár Gabi szerezte az újabb vezető gólt, majd az üllőiek megint egyenlítettek.

A büntetőknél Soós Arni megfogta az első rúgást, amely előnyt jelentett számunkra, de jött a sorscsapás, amikor az 5-5 rúgásból az utolsóhoz érkeztünk a kapufáról kifelé pattant a labda, ezzel megadva az esélyt a Cső-Montagenak. A további rúgások már az idegek játéka volt, sajnos hibáztunk és így nem jutottunk a döntőbe. A másik párbaj az MVFC – Gödöllő is büntetőkkel dőlt el, csak ott az 5-5 elég volt a döntéshez, amivel a Berettyóújfalu került a döntőbe.

A sors fintora, hogy a 3. helyért két olyan csapat játszott, aki egész évben kitűnően szerepelt, első helyen jutott tovább az alapszakaszból és a középdöntőből is. Büntetővel kiesni a döntőből mindig egy plusz teher, a Gödöllő és az Aramis is lelketlenebbül tudott egymással játszani. A tavaly U15-ös és U17-es bajnokcsapat fiataljai nagy része küzdött egymás ellen most, ahol győztesként sikerült kikerülnünk.

Az U17-es bajnokság végeredménye a következőképpen alakult  A 4.helyet a Gödöllő szerezte meg , a bronzérmet az Aramis hozta el, a 2. helyen a Berettyóújfalu végzett,  Cső-Montage lett a  bajnok csapat.

Az Aramis „házi” legjobb játékosa ebben a korosztályban Sajbán Máté lett, míg az összes csapat edzői szavazatok által az országos bajnokság legjobb U17-es kapusának Soós Arnit szavazták.

foto

Képek a mérkőzésekről »