U19-es bajnokcsapat

2012.06.16.

A 2011/12-es futsal bajnokság U19-es korosztályát megnyertük, egy nagyon izgalmas büntetőpárbajjal. A döntőbejutásért a győriekkel mérkőztünk meg, nehéz meccsnek mutatkozott főként a 0:0-s fordulással. Az utolsó 10 percben felül tudtunk kerekedni az ETO-n és 3:0-s győzelmet arattunk.

A döntőben a Cső-Montage és FTC párosból az üllőiek jutottak tovább, így a legendás Cső-Montage – Aramis párbajra került sor a bajnoki cím megszerzéséért. Az első 10perben vezetést tudtunk szerezni Farsang Bence góljával, majd a 2:0-s vezetés is megszületett Ragadics Krisz szép találatával, de tudtuk ezzel még nem biztosítottuk be magunkat. A félidő lefújása előtt 2:1-re szépített ellenfelünk, a fordulatos mérkőzésen a Cső-höz méltóan egyenlítettek, sőt vezetést szereztek. Nagyon rezgett a léc mindkét csapatnak,főleg számunkra, amíg is az utolsó percben Sajbán Miki kiegyenlített és ezáltal megadta az esélyt a hosszabbításra.

Jöhetett a 2x5 perces játék, az izgalommal megtelt csarnokban, ahol mindkét gárda oda tette magát maximálisan. Sokáig nem született gól, mígnem az utolsó előtti percben szintén Sajbán Miki rúgta a vezető gólt, de sajnos nem tudtunk örülni és visszaszámolni, mert a hibánkat kihasználva a Cső-Montage újból kiegyenlítet.

Következtek a mindent eldöntő és minden értelemben fárasztó büntetőpárbaj. Az 5-5 játékos kijelölése után megkezdődött a lehetőségek és az idegek játéka. Sorra rúgták a szebbnél szebb büntetőket a fiatalok. Már az 5.büntetőnél jártunk, amikor Márkus Ákos által vezetett csapat találgatta ki legyen a következő rúgásra kijelölt játékos, míg Németh Anti bíztatta csapatát. Felesleges is volt tovább gondolkodni, ugyanis Soós Arni megfogta az utolsó büntetőt és Bálint Laci tőlünk a helyére rúgta, az ezáltal mindent eldöntő büntetőt.

Ezek után jött az őrjöngés, a bajnokcsapat kiáltás és Németh mester dobálása a pezsgőlocsolás közepette. A bajnokság elején nehezen összeállt csapat bebizonyította, hogy kemény munkával, odafigyeléssel és csapatösszetartással bármit el lehet érni, nekünk sikerült U19-es bajnokok lettünk.

Már csak a díjátadás volt hátra, ahol Frank Tamás, Király Gábor és Soós Ferenc  oszthatták ki az érmeket és adhatták át a tehetséges fiataloknak a kupákat. A 4.helyen az ETO végzett, a bronzérmet az FTC szerezte meg, a dobogó 2.helyére a Cső-Montage léphetett, míg a bajnok csapat az Aramis.

Az örömhíreknek itt nem volt vége, ugyanis az Aramis „házi” legjobb játékosa ebben a korosztályban Sajbán Miki lett, míg az összes csapat edzői szavazatok által az ország bajnokság legjobb U19-es játékosa szintén Sajbán Miki lett, a legjobb kapusnak pedig Soós Arnit szavazták.

A legnagyobb és a legtöbb sikert idén az U19-es, Németh Anti által vezetett  csapat érte el, reméljük ez tovább tudjuk folytatni és hamarosan a felnőtteknél is be tudjuk csempészni a tehetséges fiatalok játékát.

foto

Képek a mérkőzésekről »